Magnét permanén pikeun MRI & NMR

Magnét permanén pikeun MRI & NMR

Komponén anu ageung sareng penting tina MRI & NMR nyaéta magnet.Unit anu nangtukeun kelas magnet ieu disebut Tesla.Hijian pangukuran umum anu digunakeun pikeun magnét nyaéta Gauss (1 Tesla = 10000 Gauss).Ayeuna, magnét anu dianggo pikeun pencitraan résonansi magnét aya dina kisaran 0,5 Tesla dugi ka 2,0 Tesla, nyaéta, 5000 dugi ka 20000 Gauss.


Rincian produk

Tag produk

Naon ari MRI?

MRI mangrupikeun téknologi pencitraan non-invasif anu ngahasilkeun gambar anatomis lengkep tilu diménsi.Hal ieu sering dianggo pikeun deteksi panyakit, diagnosis, sareng monitoring perawatan.Éta dumasar kana téknologi canggih anu ngagumbirakeun sareng ngadeteksi parobahan arah sumbu rotasi proton anu aya dina cai anu ngawangun jaringan hirup.

MRI

Kumaha gawéna MRI?

MRIs ngagunakeun magnét anu kuat anu ngahasilkeun médan magnét anu kuat anu maksa proton dina awak pikeun align sareng médan éta.Nalika arus radiofrékuénsi teras dipulangkan ngaliwatan pasién, proton dirangsang, sareng spin kaluar tina kasatimbangan, nyaring ngalawan tarikan médan magnét.Nalika médan radiofrékuénsi dipareuman, sénsor MRI tiasa ngadeteksi énergi anu dileupaskeun nalika proton ngajajar deui sareng médan magnét.Waktu nu diperlukeun proton pikeun realign jeung médan magnét, kitu ogé jumlah énergi dileupaskeun, robah gumantung kana lingkungan jeung alam kimiawi molekul.Dokter tiasa ngabédakeun sababaraha jinis jaringan dumasar kana sipat magnét ieu.

Pikeun kéngingkeun gambar MRI, pasien disimpen di jero magnét anu ageung sareng kedah tetep tetep dina prosés pencitraan supados henteu kabur gambarna.Agén kontras (sering ngandung unsur Gadolinium) bisa dibikeun ka pasén sacara intravena saméméh atawa salila MRI pikeun ngaronjatkeun kagancangan proton realign jeung médan magnét.Langkung gancang proton realign, langkung terang gambarna.

Jenis magnet naon anu dianggo ku MRI?

Sistem MRI ngagunakeun tilu tipe dasar magnét:

-magnét résistif dijieun tina loba coils kawat dibungkus sabudeureun silinder ngaliwatan hiji arus listrik dialirkeun.Ieu ngahasilkeun médan magnét.Nalika listrik pareum, médan magnét pareum.Magnét ieu langkung handap biaya pikeun ngadamel ti magnet superconducting (tingali di handap), tapi peryogi listrik anu ageung pikeun beroperasi kusabab résistansi alami kawat.Listrikna tiasa mahal nalika peryogi magnét kakuatan anu langkung luhur.

-A magnet permanén ngan éta - permanén.Médan magnét salawasna aya tur salawasna dina kakuatan pinuh.Ku alatan éta, euweuh waragad pikeun ngajaga sawah.Kelemahan utama nyaéta magnet ieu beurat pisan: sakapeung seueur, seueur ton.Sababaraha widang anu kuat bakal peryogi magnét anu beurat pisan aranjeunna sesah ngawangun.

-Superconducting magnét anu ku jauh paling ilahar dipake dina MRIs.Magnét superkonduktor rada mirip sareng magnet résistif - gulungan kawat kalayan arus listrik anu ngalir nyiptakeun médan magnét.Beda penting nyaéta dina magnet superconducting kawat terus mandi di hélium cair (dina tiis 452,4 derajat handap enol).Tiis anu ampir teu kabayang ieu ngirangan résistansi kawat ka nol, sacara dramatis ngirangan kabutuhan listrik pikeun sistem sareng ngajantenkeun langkung ekonomis pikeun beroperasi.

Jenis magnét

Desain MRI dina dasarna ditangtukeun ku tipe sarta format magnet utama, nyaéta katutup, torowongan-tipe MRI atawa kabuka MRI.

Magnét anu paling sering dianggo nyaéta éléktromagnét superkonduktor.Ieu diwangun ku coil nu geus dijieun superconductive ku cooling cair hélium.Aranjeunna ngahasilkeun kuat, médan magnét homogen, tapi mahal tur merlukeun perawatan rutin (nyaéta topping up tank hélium).

Dina acara leungitna superconductivity, énergi listrik dissipated salaku panas.Pemanasan ieu nyababkeun gancang ngagolak tina Hélium cair anu dirobih janten volume gas Hélium (quench) anu luhur pisan.Pikeun nyegah kaduruk termal sareng asphyxia, magnét superconducting gaduh sistem kaamanan: pipa évakuasi gas, ngawaskeun persentase oksigén sareng suhu di jero rohangan MRI, muka panto ka luar (tekanan di jero rohangan).

Magnét superconducting fungsina terus-terusan.Pikeun ngawates konstrain pamasangan magnet, alatna ngagaduhan sistem pelindung anu pasip (logam) atanapi aktip (coil superconducting luar anu médanna ngalawan coil jero) pikeun ngirangan kakuatan médan anu sesat.

ct

Low field MRI ogé ngagunakeun:

Éléktromagnét résistif, anu langkung mirah sareng langkung gampang dijaga tibatan magnet superconducting.Ieu jauh kurang kuat, ngagunakeun leuwih énergi jeung merlukeun sistem cooling.

-Magnet permanén, tina format béda, diwangun ku komponén logam ferromagnetic.Sanajan aranjeunna gaduh kaunggulan keur murah tur gampang pikeun mulasara, aranjeunna beurat pisan jeung lemah dina inténsitas.

Pikeun ménta médan magnét paling homogen, magnet kudu finely katala ("shimming"), boh passively, ngagunakeun potongan movable logam, atawa aktip, ngagunakeun coils éléktromagnétik leutik disebarkeun dina magnet.

Ciri tina magnet utama

Ciri utama magnet nyaéta:

-Tipe (éléktromagnét superconducting atanapi résistif, magnét permanén)
-Kakuatan widang dihasilkeun, diukur dina Tesla (T).Dina prakték klinis ayeuna, ieu beda-beda ti 0.2 nepi ka 3.0 T. Dina panalungtikan, magnet jeung kakuatan 7 T atawa komo 11 T jeung leuwih dipaké.
- Homogénitas


  • saméméhna:
  • Teras:

  • Aplikasi utama

    Produsén Magnét Permanén sareng Majelis Magnét