Magnét Neodymium pikeun Éléktronik & Electroacoustic

Magnét Neodymium pikeun Éléktronik & Electroacoustic

Lamun arus robah ieu fed kana sora, magnet jadi hiji éléktromagnét.Arah ayeuna robah terus, sarta éléktromagnét terus pindah deui mudik alatan "gerakan gaya kawat energized dina médan magnét", nyetir baskom kertas pikeun ngageter deui mudik.Stereo gaduh sora.

Magnét dina tanduk utamana kaasup magnét ferrite jeung magnet NdFeB.Numutkeun kana aplikasina, magnet NdFeB seueur dianggo dina produk éléktronik, sapertos hard disk, telepon sélulér, headphone sareng alat anu nganggo batré.Sorana nyaring.


Rincian produk

Tag produk

Magnét pikeun alat Electroacoustic

Sadayana terang yén magnét diperyogikeun dina alat-alat éléktroakustik sapertos spiker, spiker, sareng headphone, teras peran mana anu dimainkeun ku magnet dina alat éléktroakustik?Naon pangaruh kinerja magnet dina kualitas kaluaran sora?Magnet mana anu kedah dianggo dina spiker tina kualitas anu béda?

Datang sareng ngajalajah spiker sareng magnet spiker sareng anjeun ayeuna.

Headset Hifi

Komponén inti anu tanggung jawab pikeun nyieun sora dina alat audio nyaéta spiker, anu biasa disebut spiker.Naha éta stereo atanapi headphone, komponén konci ieu penting pisan.Spéker nyaéta jenis alat transduksi anu ngarobah sinyal listrik jadi sinyal akustik.Kinerja spiker boga pangaruh hébat kana kualitas sora.Upami anjeun hoyong ngartos magnetisme spiker, anjeun kedah mimitian ku prinsip sora spiker.

Prinsip sora tina speaker

Spéker umumna diwangun ku sababaraha komponén konci sapertos beusi T, magnet, coil sora sareng diafragma.Urang kabeh terang yén médan magnét bakal dihasilkeun dina kawat konduktor, sarta kakuatan arus mangaruhan kakuatan médan magnét (arah médan magnét nuturkeun aturan-leungeun katuhu).A médan magnét pakait dihasilkeun.Médan magnét ieu berinteraksi sareng médan magnét anu dihasilkeun ku magnet dina spiker.Gaya ieu nyababkeun voice coil ngageter ku kakuatan arus audio dina médan magnét spiker.Diafragma spiker jeung voice coil disambungkeun babarengan.Nalika coil sora sareng diafragma spiker ngageter babarengan pikeun nyorong hawa sakurilingna ngageter, spiker ngahasilkeun sora.

Pangaruh kinerja magnet

Dina kasus volume magnét anu sami sareng coil sora anu sami, pagelaran magnet gaduh dampak langsung kana kualitas sora spiker:
-The gede dénsitas fluks magnét (induksi magnét) B tina magnet, nu kuat dorong nu nimpah mémbran sora.
-Langkung ageung dénsitas fluks magnét (induksi magnét) B, langkung ageung kakuatan, sareng langkung luhur tingkat tekanan sora SPL (sensitipitas).
Sensitipitas headphone ngarujuk kana tingkat tekanan sora anu tiasa dipancarkeun ku earphone nalika nunjuk ka gelombang sinus 1mw sareng 1khz.Unit tekanan sora nyaéta dB (decibel), nu leuwih gede tekanan sora, nu gede volume, jadi nu leuwih luhur sensitipitas, nu handap impedansi, nu leuwih gampang pikeun headphone pikeun ngahasilkeun sora.

-The gede dénsitas fluks magnét (inténsitas induksi magnét) B, nilai Q rélatif handap tina total faktor kualitas spiker.
nilai Q (qualityfactor) nujul kana grup parameter tina koefisien damping spiker, dimana Qms nyaéta damping tina sistem mékanis, nu ngagambarkeun nyerep jeung konsumsi énergi dina gerakan komponén spiker.Qes teh damping tina sistem kakuatan, nu utamana reflected dina konsumsi kakuatan tina sora coil lalawanan DC;Qts teh total damping, sarta hubungan antara dua di luhur nyaeta Qts = Qms * Qes / (Qms + Qes).

-The gede dénsitas fluks magnét (induksi magnét) B, nu hadé transient.
Transient bisa dipikaharti salaku "réspon gancang" kana sinyal, Qms relatif luhur.Earphones kalawan respon samentara alus kudu ngabales pas sinyal datang, sarta sinyal bakal eureun pas eureun.Contona, transisi tina kalungguhan ka ensemble paling atra dina kendang jeung symphonies pamandangan nu leuwih gede.

Kumaha carana milih magnet spiker

Aya tilu jenis magnet spiker dina pasaran: aluminium nikel kobalt, ferrite na neodymium boron beusi, The magnet dipaké dina electroacoustics utamana magnet neodymium na ferrites.Éta aya dina sagala rupa ukuran cingcin atanapi bentuk piringan.NdFeB mindeng dipaké dina produk high-end.Sora nu dihasilkeun ku magnet neodymium boga kualitas sora alus teuing, élastisitas sora alus, kinerja sora alus, sarta posisi widang sora akurat.Ngandelkeun kinerja alus teuing tina Honsen Magnetics, boron beusi neodymium leutik tur hampang mimiti laun ngaganti ferrites badag sarta beurat.

Alnico éta magnet pangheubeulna dipaké dina spiker, kayaning spiker dina 1950-an jeung 1960-an (katelah tweeters).Umumna dijieun kana speaker magnét internal (tipe magnét éksternal oge sadia).Karugianna nyaéta kakuatanna leutik, rentang frékuénsi sempit, teuas sareng rapuh, sareng pamrosésanna henteu pikaresepeun.Sajaba ti éta, kobalt mangrupakeun sumberdaya langka, sarta harga aluminium nikel kobalt relatif tinggi.Ti sudut pandang kinerja ongkos, pamakéan aluminium nikel kobalt pikeun spiker magnet relatif leutik.

Ferrites umumna dijieun kana speaker magnét éksternal.Kinerja magnét ferrite relatif low, sarta volume tangtu diperlukeun pikeun minuhan gaya nyetir tina spiker.Ku alatan éta, umumna dipaké pikeun speaker audio volume badag.Kauntungannana ferrite téh nya éta mirah jeung ongkos-éféktif;disadvantage nyaeta polumeu badag, kakuatan anu leutik, sarta rentang frékuénsi sempit.

ct

Sipat magnét NdFeB langkung unggul tibatan AlNiCo sareng ferrite sareng ayeuna mangrupikeun magnet anu paling sering dianggo dina spiker, khususna spiker high-end.Kauntungannana nyaéta dina fluks magnét anu sami, volumena alit, kakuatanna ageung, sareng rentang frekuensi lega.Ayeuna, headphone HiFi dasarna nganggo magnet sapertos kitu.Karugianna nyaéta kusabab unsur bumi jarang, harga bahanna langkung luhur.

heureuy

Kumaha carana milih magnet spiker

Anu mimiti, perlu pikeun netelakeun suhu ambient dimana spiker berpungsi, sarta nangtukeun mana magnet kudu dipilih nurutkeun hawa.Magnét anu béda gaduh ciri résistansi suhu anu béda, sareng suhu kerja maksimal anu tiasa dirojong ogé béda.Nalika suhu lingkungan kerja tina magnet ngaleuwihan suhu kerja maksimum, fenomena sapertos atenuasi kinerja magnét sareng demagnetisasi tiasa kajantenan, anu langsung mangaruhan pangaruh sora spiker.


  • saméméhna:
  • Teras:

  • Aplikasi utama

    Produsén Magnét Permanén sareng Majelis Magnét