Servo Motor Magnét Produsén

Servo Motor Magnét Produsén

Kutub N jeung kutub S magnét disusun silih ganti.Hiji kutub N jeung kutub hiji disebut sapasang kutub, sarta motor bisa mibanda sagala pasangan kutub.Magnét dipaké kaasup aluminium nikel kobalt magnét permanén, ferrite magnét permanén jeung jarang bumi magnét permanén (kaasup samarium kobalt magnet permanén jeung beusi neodymium boron magnet permanén).Arah magnetization dibagi kana magnetization paralel jeung magnetization radial.


Rincian produk

Tag produk

Kumaha Servo Motor jalan?

Téori dasar operasi pikeun motor servo brushless revolves sabudeureun prinsip magnetism mana kawas kutub ngusir jeung kutub sabalikna narik.Aya dua sumber magnét anu aya dina motor servo: Magnét permanén anu biasana aya dina rotor motor, sareng éléktromagnét stasioner anu ngurilingan rotor.Éléktromagnét disebut stator atanapi motor pungkal sareng diwangun ku pelat baja anu disebut laminasi, anu dihijikeun.Pelat baja ilaharna boga "huntu" nu ngidinan kawat tambaga bisa tatu sabudeureun éta.

Balik deui ka prinsip magnetism, nalika konduktor kawas kawat tambaga kabentuk jadi coil a, sarta konduktor ieu energized ku kituna ayeuna ngalir ngaliwatan eta, hiji médan magnét dijieun.

Médan magnét ieu dijieun ku arus ngaliwatan konduktor bakal mibanda kutub kalér jeung kutub kidul.Kalawan kutub magnét ayana dina stator (lamun energized) sarta dina magnet permanén rotor nu, kumaha anjeun nyieun kaayaan kutub sabalikna attracting tur kawas kutub repelling?

Hal utama nyaéta ngabalikeun arus anu ngalangkungan éléktromagnét.Nalika arus ngalir ngaliwatan coil konduktor dina hiji arah, kutub kalér jeung kidul dijieun.

dj

Lamun arah arus dirobah, kutub dibalikkeun jadi naon kutub kalér kiwari kutub kidul jeung sabalikna.Gambar 1 nyadiakeun ilustrasi dasar kumaha ieu jalan.Dina angka 2, gambar di kénca nembongkeun kaayaan dimana kutub magnet rotor keur katarik ku kutub sabalikna ti stator nu.Kutub rotor, nu napel aci motor, bakal muterkeun dugi aranjeunna Blok jeung kutub sabalikna ti stator nu.Upami sadayana tetep sami, rotor bakal tetep cicing.

Gambar di beulah katuhu dina inohong 2 nembongkeun kumaha kutub stator geus flipped.Ieu bakal kajadian unggal waktos kutub rotor bray up jeung kutub stator sabalikna ku reversing aliran ayeuna ngaliwatan eta lokasi stator husus.The flipping kontinyu kutub stator nyiptakeun kaayaan dimana kutub magnet permanén tina rotor nu salawasna "chasing" stator opposites maranéhna nu ngakibatkeun rotasi kontinyu tina rotor / aci motor.

Gambar 1
Gambar 2

The flipping tina kutub stator katelah commutation.Definisi formal commutation nyaéta "Aksi arus steering kana fase motor anu leres ku kituna ngahasilkeun torsi motor anu optimal sareng rotasi aci motor".Kumaha anu arus steered dina waktu nu bener pikeun ngajaga rotasi aci?

Setir dipigawé ku inverter atawa drive nu powering motor.Nalika drive dianggo sareng motor khusus, sudut offset diidentifikasi dina parangkat lunak drive sareng hal-hal sanés sapertos induktansi motor, résistansi, sareng parameter sanésna.Alat eupan balik anu dipaké dina motor (encoder, resolver, jsb) nyadiakeun posisi aci rotor / kutub magnét kana drive.

Nalika posisi kutub magnet rotor cocog sudut offset, drive bakal ngabalikeun arus ngaliwatan coil stator kukituna ngarobah kutub stator ti kalér ka kidul jeung ti kidul ka kalér ditémbongkeun saperti dina Gambar 2. Ti ieu anjeun bisa nempo yén ngantepkeun kutub align bakal ngeureunkeun rotasi aci motor, atawa ngarobah runtuyan bakal meunang aci spinning dina hiji arah vs séjén, sarta ngarobah éta gancang ngamungkinkeun pikeun rotasi-speed tinggi atawa ngan sabalikna pikeun rotasi aci slow.


  • saméméhna:
  • Teras:

  • Aplikasi utama

    Produsén Magnét Permanén sareng Majelis Magnét